T-Cross, a kistestvér…

Ismét hallat magáról a WV. Ahogy azt már korábban a Genovai Motor Show-on jelezték, öt tagura bővítik a SUV modelljeik számát. Nos, az új jövevény megérkezett, fogadják kellő tisztelettel és kíváncsisággal a fiatalos T-Crosst.

Hivatalosan ősszel debütál majd a nemzetközi és a hazai piacon, de a jó híre már megelőzte, így megosztjuk önökkel. Mint fentebb már említettük, a T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace és Touareg után a T-Cross az ötödik tag a WV SUV palettáján. A tervezők azt ígérik, hogy a kellemes megjelenésű modell egyaránt otthon lesz a városban, és a nehezebb terepviszonyok között is. Az alig több, mint négy méter hosszúságú autó fürgén lavírozható, és kellően hasznos a rövidebb és a hosszabb kirándulásokon is. A nagy érdeklődést mutatja, hogy nemcsak Európában, hanem Kínában és Dél-Amerikában is kapható lesz az újdonság.

Az MQB technológia révén sokféleképen variálható a belsőtér, előre-hátra csúsztatható a hátsó üléssor, így több hely jut a csomagoknak, vagy a hátul ülő utasok lábának. Emellett a T-Cross az egyik legbiztonságosabb autó lesz a maga osztályában, ezt pedig az autóban helyet kapó vezetéssegítő rendszereknek is (például első környezetfigyelő, sávtartó rendszer) köszönheti.

A motorválasztékát a VW-konszern mostani benzinmotorjai közül szinte biztosan a háromhengeres 1.0 literes alapozza meg, míg az erősebb változatban az 1.5 literes 150 lóerős kerülhet. Amit még mindenképpen meg kell említeni, hogy a T-Cross egy új SUV formát, stílust képvisel a Volkswagen márkán belül. És bár bébi crossovernek is becézik, azért az utakon nem kisdedként viselkedik…