Szentgotthárdi látkép

Az Opel szentgotthárdi gyára a tervek szerint az idén 650 ezer motort gyárt, ezzel a márka európai jármű piac 60-70 százalékát látja el motorral – mondta Grzegorz Buchal az üzem új vezérigazgatója, aki február óta irányítja határmenti gyárat.

opel

A lengyel szakember elárulta, örömmel jött Magyarországra,  hiszen a szentgotthárdi létesítmény az egyik legelismertebb gyár Európában. Jó hír hogy eddig ez a legnagyobb kibcsátás a gyár életében. A gyár már csaknem teljes kapacitásán működik, így a termelés jövőre még tovább nőhet. Tavaly Szentgotthárdon 511 ezer erőforrást állítottak elő a Flex motorgyárban és a régi üzemrészben. A korábbi generációs Family motorokból az idén még 100-120 ezer készül, ez a termelés folyamatosan zsugorodik, eközben a Flex gyárban előállított új motoroké bővül. Egyedül itt gyártják az Opel fő modellje, az új Astra motorjait is. A 2016-os Év Autója cím birtokosa adja a márka európai eladásának nagy részét. A termelésnövekedés mellett létszámbővülés is várható a gyárban, folyamatosan keresik a jó szakembereket. A szentgotthárdi gyár mintegy 2100 embernek ad munkát, ebből 1600-nak közvetlenül. A gyárban alkalmazott 1600 dolgozóból mintegy 300 kölcsönzött munkaerő.

opel-szentgotthard

Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy a márka az idén az első fél évben 5266 darab járművet értékesített Magyarországon, 9,39 százalékos piaci részesedésével a második helyen végzett a márkák erősorrendjében. A magánvevők közül 1842-en választották az Opel valamelyik modelljét, az eladásokban ez a 35 százalékos arány évek óta az első helyet jelenti a márkának a magyarországi magánvásárlók körében. Az ügyvezető igazgató idén reális célnak tartja 11 ezer darabos értékesítést, mivel az elmúlt évben 10 200 új Opelt talált gazdára a hazai márkakereskedésekben.