Száguldó 208-asok

Két verseny, két győzelem.  Az egri és a miskolci futamon Jánosa Ákos és navigátora Rubóczky Attila volt a leggyorsabb.  Így a páros természetesen vezet az idén életre hívott Peugeot 208 R2 kupasorozatban.

Tökéletes kanyarvétel, bemutatja a Jánosa-Rubóczky duó

Az utánpótlásnevelő célzattal életre hívott Peugeot 208 R2-es márkakupa túl van az első két futamon.  Jót tesz az esemény rangjának, hogy a hétszeres abszolút magyar bajnok ifjabb Tóth János  a program mentora, és ott van minden versenyen, tapasztalataival, tanácsival segíti a ralival ismerkedő fiatalokat.

A szezon eddigi történéseiről és élményeiről mesélt az egyik főszereplő Jánosa Ákos.

 

Bár a Peugeot 208 Kupa új kezdeményezés itthon, az autó nem ismeretlen számomra, hiszen tavaly is ezzel a típussal versenyeztem. Persze meg kellett szoknom, hogy rövidebb a váltó végáttétele, hogy maximum nyolc gumit használhatunk egy versenyhétvégén és mindenkinek egyforma a komputere.

Nagyon jó versenyzők vannak a mezőnyben, s mivel az autók között nincs túl nagy különbség, ez arra sarkallja az embert, hogy minél bevállalósabb legyen, és figyeljen a részletekre. Egy-egy gyorsasági szakasz után elenyészőek a különbségek, de mivel technikai sportról beszélünk, a szerencsének is van szerepe a végső sikerben. Vagy annak, hogy ki kap defektet, ki csúszik le az útról, ki mennyire tudja beosztani a gumikat és az autót.

Munkában a szerelők…

Az eddigi jó szereplés nem csak nekem köszönhető, hanem annak is, hogy a navigátorom tapasztalt, és nagyon sokat segít. A két győzelem egyébként azt is jelenti, hogy nemcsak az adott verseny megnyerése a legfontosabb cél, hanem hogy az év végén is mi legyünk a legjobbak.”