Sportosra hangolva

Akik szeretik a sportos kisautókat, azok nagy és különleges élmény elé néznek. Rövidesen piacra kerül ugyanis az Opel Performance Center legújabb csodája, a második generációs Corsa GSi!

A márka új különlegessége sportos hangolást és egyedi külsőt kapott, motorja  pedig – a hagyományoshoz modellhez is rendelhető – a legerősebb, 150 lóerős, 220 Nm nyomatékú 1,4 literes négyhengeres turbó erőforrás lesz. Példaértékű vezethetősége és rövid fékútja a precíz OPC-sportfutómű érdeme. Fogyasztása városban 8,0-7,7 l/100 km, országúton 5,5-5, kombináltan pedig 6,4-6,1 liter. Ehhez szűk lépcsőkkel áttételezett, hatfokozatú manuális sebességváltó csatlakozik, amely rendkívüli húzóerővé alakítja a 3000 és 4500/perc közötti nyomatékplatót.  Ennek megfelelően nemcsak a nulláról százra gyorsítás 8,9 másodpercével tűnik ki a GSi, hanem rendkívüli rugalmasságával is. Az OPC-futóművet és a neonvörös nyergekkel ellátott fékberendezést Volker Strycek, az Opel autósport igazgatója hangolta a legendás Nürburgring „Nordschleifén“. Ezzel garantált az GSi agilis viselkedése és a rövid féktáv is. A vevő kívánságára akár 18 colos könnyűfém felnikkel és 215/40 ZR18 méretű sportgumikkal is felszerelhetik az autót.

A csúcsteljesítmény-érzést, amelyet az új Corsa GSi sugall, az atlétikusan markáns külleme fokozza, nagy légbeömlőkkel, erősen domborított géptetővel, jellegzetes hátsó spoilerrel és precízen kiformált küszöbökkel. Szemtől szembe a Corsa GSi szemtelenül vagány arcát nagy méhsejt-hűtőmaszk, központi Opel-villám, a belőle kiinduló díszléc és a karbon-versenyoptikájú tükörház határozza meg. Az új modellhez rendelhetők az Insignia GSi-ból  ismert AGR tanúsítványú Recaro sportülések is. A sportos Corsa bemutatóját és gyártását stílusosan harminc évvel azutánra időzítette az Opel, amikor 1988-ban az első Corsa GSi megjelent a piacon. Közeli jövetelétl jelzi, hogy ára, már a hazai  árlistában is szerepel, e szerint 5 405 000 forintos indulóárával a Suzuki Swift Sport méltó riválisa lehet.

Az utastér is méltó a sportos külsőhöz, a legapróbb részletek is, az erőt, a dinamizmust, és a minőséget sugallják. A vezetési élmény nélkülözhetetlen kellékei a jó fogású bőrbevonatú  sportkormány,  és a jól kézre eső váltógomb.  Amikor pedig a motortérben felmorajlik a 150 pacis erőmű, majd rálépünk a fém gázpedálra, különleges élmény vár ránk…