Siker a hatodikon

Az utóbbi évek legjobb nemzetközi eredményét elérve a hatodik helyen végzett a Türkmén Desert Race elnevezésû ötnapos sivatagi versenyen az Opel Dakar Team kettőse, Szalay Balázs és Bunkoczi Lászó. 

A zárónapon hosszú, de gyors szakaszt jelöltek ki a szervezők. Az ötnapos esemény egy húsz kilométeres, tengerparti száguldással ért véget a Türkménbasi partjainál, és ez  méltó lezárása volt a sivatagi viadalnak, amelyen jól szerepelt a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős, és volt mit ünnepelniük, amikor az utolsó etapon a tízedik helyen célba értek.

A szakasz vége gyönyörű volt, a tengerparton autóztunk a ragyogóan fehér hotelek és házak előtt, kicsit úgy éreztem magam, mintha Dubaiban lennénk – mondta Szalay Balázs. – Igaz, egy kilométerrel a cél előtt egy kicsit felszaladt a pulzusom, mert rossz nyomot választottunk, és majdnem lementünk a vízig – csak azért izgultam, mert ott már a homok is süppedős volt, és féltem, hogy beragadunk. De végül megúsztuk szárazon.

Az Opel Dakar Team párosa végül visszatért a helyes útirányra, ebben persze sokat segített, hogy már korábban is többször autóztak tengerparton, Chilében, Peruban, Olaszországban, Szenegálban és Marokkóban is. Rutinjuknak és az Opel Crossland X-nek is köszönhető, hogy végül megtartották korábbi helyezésüket, és hatodikként végeztek egy számukra ismeretlen országban és terepen tartott versenyen.

Ami az összetett hatodik helyet illeti, örülök neki. A valós tudásunkat tükrözi, akik megelőztek, jobbak voltak nálunk. Nekünk akadtak apró technikai gondjaink, s a végén már nem is akartunk nagyon rizikózni, mert nem érte volna meg. Az Opel Crossland X végig jól muzsikált, ezen a versenyen kiderült, hogy nagyon jó az alap, lehet rá építkezni a következő viadalokon. Ezen felül klassz, új világot ismertünk meg a maga furcsaságaival együtt.

– tette hozzá Szalay Balázs.

Türkmén Desert Race végeredmény:

Autósok: 1. Nani Roma, Alex Haro, 2. Zapletal, Sykora (cseh, Hummer), 3. Annamammedov, Akmiradov (türkmén, Mini John Cooper), …6. Szalay Balázs, Bunkoczi László (magyar, Opel Crossland X)

Kamionosok: 1.  Siarhej Vjazovics, Pavel Haranyin, Andrej Zsihulin (orosz, Kamaz)