Negyedik A-osztály

Kecskemét, hírös város. És nemcsak a régi mondás szerint, hanem a jelen szerint is. Már csak azért is, mert itt készül a Mercedes egyik legnépszerűbb modellje az A-osztály is. Aki korábban még nem ismerte ezt a kompakt kisautót, az a Hovány autókereskedés bemutatóján bepótolhatta a hiányosságait. 

Mi tagadás, egymásra találtak. Mármint a Mercedes és a Hovány Prémium Automotive Kft. És ebben az az érdekes, hogy az autómárkát éppúgy nem kell bemutatni, mint a Hovány-autókereskedést. Azért mégis érdemes néhány mondatot szánni mindkettőre. A fent említett A-osztály húsz évvel ezelőtt mutatkozott be a nagyközönségnek, és bár nem vett egyértelműen jó rajtot, azóta meghódította a világot, és már, több mint hárommillió darabot értékesítettek a modellből. A kompakt kisautó felfrissítette a Mercedes-Benz vevőkörét, és Európában az új A-osztály vásárlóinak átlagéletkora csaknem 13 évet fiatalodott.

A 2012-ben megnyílt kecskeméti üzem volt az első Németországon kívüli Mercedes-Benz személyautó gyár, annak az öt helyszínnek, ahol ezt a modellt gyártják. A cél érdekében jelentős fejlesztésen esik át gyáregység, e szerint 2020 végéig egy új üzemet építenek fel a már meglévő mellé. Tavaly megközelítően 190 ezer kompakt Mercedest gyártottak a magyarországi telepen.

Itthon is egyre többen az A-osztályt, hiszen felsőkategóriás jellemzőket kapott. A multifunkciós kormánykerék, és az első ülések szolgáltatásai is a magasabb a comfort, és ergonómia jelei. A komplett műszerfal egyetlen hatalmas, burkolatlan LCD-panel. A szellőzők, izgalmas kontrasztot nyújtanak a varrott bőrök és elegáns fabetétek között. Az A-osztályra jó ránézni, de nemcsak esztétikai, hanem vezetési élményt is nyújt. Nem véletlenül csodálták meg a jelenlévők a kecskenéti Hovány autókereskedésben, ahol ünnepélyesen bemutatták az A-osztály legvonzóbb tulajdonságit.

“Az új A-osztály külső megjelenésében a sportosság, a dinamika és az érzelem dominál. A mélyre húzott motorháztető, valamint a krómelemekkel és egyedi nappali menetfénnyel ellátott LED főfényszórók elölnézetből progresszív, határozott kiállást eredményeznek. A markáns csillag a központi lamellával díszített hűtőrács sziluettjével szintén a gépjármű markáns megjelenését fokozza.” – mondta a bemutatón Peltzer Márk, márkaigazgató, aki hangsúlyozta, hogy a tervezők  az A-osztály negyedik generációjával újradefiniálták a modern luxust a kompakt kategóriában.

A kecskeméti Hovány autókereskedés méltó helyszíne volt az A-osztály egyik hazai bemutatójának, mondhatnánk, most már a vevőkön a sor…