Mindent a szemnek

Szeptemberben kezdik gyártani az világ legzöldebb luxusautó márkájának tartott, környezetbarát hibrid és elektromos modelljeiről ismert Lexus LC Yellow Edition változatát. Az LC sorozat legújabb tagja a díjnyertes formatervet még jobban kihangsúlyozó merész és ragyogó fényezéssel hívja fel magára a figyelmet. Nem meglepő, hogy a „Lobbanó Sárga” névre keresztelt csillogó fényezés nem egyszerű átlagszín, hanem egy olyan különleges, exkluzív árnyalat, amilyet a Lexus kupék zászlóshajója megérdemel, és az LC számára alkották meg.

Az egyedi színhatás titka, hogy a fehér alapozóra több sárga réteget hordanak fel, így a festék intenzív, mély árnyalatot kap. Az is elvárás, hogy a kiválasztott színnek minden fényviszony között ugyanolyan hatást kell mutatnia a karosszéria összes felületén és kanyarulatán. Az LC Yellow Edition belső tere is rímel a karosszéria színére. A fekete ajtóborításokba sárga Alcantara betéteket illesztettek, az üléseket pedig finom fehér félanilin bőr borítja. Ugyanaz a sárga szín látszik kontrasztosan az ülések varratában, a műszerfalon, a kormányon, és a középkonzol kartámláján is. Mindez jó példája a takumi szaktudásnak, amely jellegzetessé teszi a Lexus luxuskidolgozását.

Az LC Yellow Edition európai bemutatkozása októberben, a Párizsi Autószalonon lesz. Ezt a kivitelt csak szigorúan limitált ideig gyártják, és az önmagát töltő hibrid (LC 500h), illetve V8-as (LC 500) verzióban készül majd. Így nemcsak az esztétikai élmény, hanem a vezetési élmény is garantált.