Minden felsőfokon…

Négy év után jelentős változásokkal, megfiatalodva várja a vásárlókat a Mercedes C osztály. Leginkább felsőkategóriás elektronikai és vezetőtámogató funkciók teszik még vonzóbbá a modellt.

Az S-osztályból átemelt szolgáltatásokkal: digitális műszerfallal, a kormányon elhelyezett érintés érzékeny kezelőszervekkel, fél-autonóm mobilitási- , zenei-, illat-, fény- és masszázsfunkciókat aktiváló, energizáló programokkal érkezik márciusban a megújult Cosztály. Az autót könnyű lesz felismerni az átdolgozott hűtőmaszkjáról, karakteres lökhárítójáról, és első, hátsó világító egységeiről. Az utastérben új színek és fabetétek teszik kellemessé a hangulatot. Az új AMG Line szériában gyémánt mintázatú hűtőrácsot kapott, és míg az Exkluziv modellek elegánsak, addig az Avantgarde verziókat a dinamikusság jellemzi.

 

A sportos belső tér a kategóriában egyedülálló értéket és stílust képvisel. A modell újdonsága a Distronic  távolságtartó tempomat kormánykeréken elhelyezett kezelőeleme is. Az új C-osztályban az alapfelszereltség az Audio 20 multimédiás rendszer két USB-csatlakozóval, egy SD-kártya olvasóval, Bluetooth-kapcsolattal, valamint egy médiainterfésszel. A Multikontúr ülések kibővült, pneumatikus funkciói a multimédiás rendszerről irányíthatók. A digitális műszerfalonl három a Dynamic Selectnek köszönhetően, három különböző  – „Classic”, „Sport”, „Progressive” – módozat között választhatunk, ha azt szeretnénk, hogy megváltozzon a képernyő elrendezése illetve dizájnja.  Szintén új a Multikontúr üléscsomag, amellyel az oldaltámaszok, valamint a gerinctámasz egyedileg beállítható, és masszázs funkcióval testre szabható. A Multikontúr ülések kibővült, pneumatikus működése  a multimédiás rendszerről irányíthatók.

Az évtizedek óta megszokott biztonság része, hogy az új C-osztályban már alapfelszereltség a kibővített aktív fékasszisztens, amely a közlekedési szituáció függvényében mérsékli, vagy teljes egészében elkerüli a ráfutásos ütközéseket, és megakadályozza a balesetet az utat keresztező gyalogosokkal és kerékpárosokkal is. Kiegészítőként nagy hatótávolságú Multibeam (matrix) LED fényszórók is rendelhetők a kocsihoz.  Ami pedig a motorpalettát illeti, várhatóan az erőforrások kínálatában is lesz változás…