Kupés lett a limuzin…

Nem húzták az időt a francia mérnökök, mert a 2011-ben debütált Peugeot 508-nak máris bemutatkozott a második generációs változata. Az ötajtós lépcsőshátú limuzin, nem csak külsőleg, hanem tartalmilag is izgalmas…. 

Lapos a tetővonal, és keret nélküliek az ablakok. A kupés megjelenés mögött 487 literes csomagtér utal arra, hogy a praktikusságról sem feledkeztek meg a tervezők. Idén nyártól rendelhető újoncot könnyű lesz felismerni: egyrészt az újszerű orrkialakítás, másrészt pedig az eddig soha nem látott, ötajtós, de mégis lépcsőshátú far miatt.

Átalakult az utastér, amelyben jelentős esztétikai és funkcionális változások történtek. Belül többek közt digitális műszeregységgel, Focal hifivel és személyre szabható hangulatvilágítással hódít az új Peugeot 508. Nagy hangsúlyt kaptak a vezetőtámogató rendszerek, közülük kiemelkedik az éjjel-látó infravörös egység, amely sötétben, rossz időben, ködben, megkönnyíti az út mellett haladó gyalogosok észlelését.

E mellet példás menettulajdonságok teszik kellemessé a rövidebb vagy hosszabb távú utazásokat. A modellhez hatféle – benzines  vagy  dízel – motor rendelhető, 130-tól, egészen a 225 lóerőig.  A benzinmotorok között a jól ismert aggregátok mellett, két új 1,6 literes PureTech erőforrást is találunk. Az alapmodell a konzervatívabb vásárlók igényeinek felel meg, a GT verziót pedig egyértelműen sportosabbra hangolták a fejlesztők. A dízelkínálatban az 1,5 és 2,0 literes BlueHDi motorra épülve négy változat szerepel. Rövidesen érkezik egy hibrid is, amely 300 lóerő körüli teljesítménnyel dicsekedhet majd.

A Genfi Autószalonon bemutatkozó új 508 forgalmazása szeptemberben kezdődik…