Jól indult az év

Egyelőre nem emelkednek a gépkocsi árak

Januárban 38,5 százalékkal több, vagyis 8891 új személyautót értékesítettek az újautó piacon, mint tavaly ilyenkor, és ez 36,2 százalék növekedést jelent.

Az MGE éves előrejelzése szerint idén 125 ezer személygépjármű kerülhet forgalomba, ami azt mutatja, folytatódik a magánvásárlók visszatérése. Előrelépés mutatkozik a kishaszon és a nagyhaszon-járművek eladásában is. Továbbra is gyenge a motorkerékpár piac, januárban mindössze 70-et értékesítettek, de reális elképzelés, hogy idén mintegy 2500 kerülhet forgalomba. Ennek a járműfajtának a kelendőségét ugyanis nagyban befolyásolja az időjárás.

Jó  hír az autósoknak, hogy a várhatóan a nagyobb infláció, illetve a növekvő költségek ellenére az év elején nem drágulnak a személyautók, lehet ezért is vett ilyen lendületet a vásárlási kedv. A magyar piacon továbbra is a Suzuki a legkelendőbb márka, Ruska Viktória, a Magyar Suzuki Zrt. kommunikációs vezetője hangsúlyozta: egyelőre nem terveznek árváltozást!

A Porsche Hungaria márkái közül gyakorlatilag egyik ára sem változik, így például a Volkswagen személy- és haszonjárművek, az Audi és a Skoda sem lesz drágább – mondta Vérten Sándor, a vállalat kommunikációs igazgatója. A Seatnál viszont – modelltől függően – elképzelhető árváltozás. A BMW Group Magyarország legutóbb 2017 novemberében adott ki friss árlistát, amely januárban is érvényes maradt – közölte Salgó András, a társaság kommunikációs vezetője.

A jelek szerint van esély arra, hogy a jó rajt után még jobb folytatás következik…