A show folytatódik…

Ford 2018

(Török Ferenc)

Sikeres évet zárt a Ford Magyarország, és a cég hazai vezérképviseleténél úgy tervezik, idén sem adják alább. A népszerű márka tavaly az első helyen végzett a márkák erősorrendjében a személygépkocsik és kishaszonjárművek értékesítési listáján is.

A Transit árú- és személyszállítóként is közkedvelt
A Transit árú- és személyszállítóként is közkedvelt

Különösen elismerésre méltó ez, hiszen a Ford közel tíz éve – 2009 óta – vezeti az eladott új gépjárművek hazai összesített listáját. A személyautók és kishaszongépjárművek piacán tavaly 16 033 gépjármű forgalomba helyezésével, 11,77 százalékos piaci részesedéssel érdemelték ki ismét az első helyet. A kitűnő teljesítményhez hozzájárult a pick-up szegmens, amelyet egyértelműen a Ford Ranger ural, 1767 darabos eladással, a Transitból 1317, a Tansit pedig Costumból 661 darab talált gazdára az elmúlt esztendőben. Figyelemre méltó, hogy nemrég visszatért Mustang vezeti a sportautók ranglistáját 20,14 százalékos piaci részesedéssel.
Szamosi Viktor ügyvezető igazgató szerint, az elkövetkező két évben folytatódik az európai és a magyar autópiac szolid növekedése. A válság évein túljutva növekszik a magánszemély vásárlók aránya, akiknek fele jelenleg már lízingkonstrukciót választ a finanszírozáshoz. Úgy véli, akár 50 ezerrel is emelkedhet a magyarországi újjármű-értékesítés, ha ezt az adóváltozások és egyéb intézkedések is támogatják.

A Mustang nem véletlenül vezeti a népszerűségi listát...
A Mustang nem véletlenül vezeti a népszerűségi listát…

A Ford sorozatos piacvezető pozíciója a legjobb bizonyíték arra, hogy a megbízhatóságot, a kiemelkedő minőséget, valamint az elmúlt években nagymértékben megújult, széles modellpalettát értékelik a vásárlók. E mellett a hosszú évek óta népszerű ügyfélélmény stratégiája is rendkívül eredményes. Ma már országszerte 35 szalon, és bemutató terem, valamint 48 szervizközpont várja a vásárlókat, illetve a tulajdonosokat.

A Fiiesta a terepen is kipróbálja magát
A Fiiesta a terepen is kipróbálja magát

A Ford 2018-ban új modellek offenzívájával készül a növekvő keresletre, tíz új, vagy megújult modellel jelentkezik a piacon, és folytatják a márkakereskedői hálózat bővítését is. Györke Orsolya a Ford Magyarország PR igazgatója örömmel újságolta, hogy a néhány hónapja bevezetett, kívül-belül megújult Fiesta mellett, februárban megismerkedhetünk az új Ecosport SUV-val, és modellfrissítésen esik át szinte a teljes Ford haszonjármű paletta is. Az idei év tartogat meglepetéseket Fiesta fronton is, jön a várva várt Fiesta crossover Active és a csúcsmodell a 200 lóerős Fiesta ST is. Örömhír a Mustang rajongóknak, hogy májusban érkezik az amerikai ikon legújabb változata. A második félév legnagyobb sztárja pedig a vadonatúj Focus lesz, mely szeptembertől lesz elérhető a magyar Ford márkakereskedésekben.

Györke Orsolya örömmel várja az új modelleket
Györke Orsolya örömmel várja az új modelleket

A hazai vezérképviselet nemcsak az autósokra gondol, éppen ezért 2017-ben elindította az országos Ford Karrierprogramot, mely az autószerelő szakma presztízsét hivatott visszaállítani, az ország szakmunkásképző intézményeivel való szoros együttműködésben. Ugyancsak folytatódik a Ford világszerte nagy sikerű, Ford Driving Skills for Life programja, melynek keretében tavaly 572 friss jogosítványos fiatalt oktattak a Ford vezetésbiztonsági szakemberei a biztonságos vezetésre, és a vezetés közben adódó vészhelyzetek kivédésére.

Amennyiben mindez megvalósul, minden esély meg van arra, hogy régóta tartó jó sorozat, ez évben is folytatódjon.

A Driving Skills for Life program nemcsak vezetni tanít...
A Driving Skills for Life program nemcsak vezetni tanít…

A Ford 2018-as modelljei:
Február, új EcoSport SUV,
Március, Transit és Tourneo Custom
Május, Mustang
Június, Fiesta ST, és Active
Augusztus, Transit Courrier és Connect
Szeptember, Focus
Október, Ford Driving Skills for Life
November, Edge