Folyamatos fejlődés

Alig több mint 6 év elteltével, jelentős jubileumhoz érkezett a kecskeméti Mercedes-Benz gyár. Elkészült az egymilliomodik autó, és legördült a gyártósorról. Közben a Magyarországon készülő Mercedes-Benz CLA a német piacon elnyerte a J.D. Power 2018 Germany VDS díjat.

A jubileumi autó egy fehér Mercedes-Benz A-osztály A180d AMG-line típus, Olaszországban, Toszkánában talált gazdára. A gyár folyamatos fejlődését jól mutatja, hogy a 2012-es termelési starthoz képest mintegy 4 esztendőre volt szükség ahhoz, hogy elkészüljön az első 500.000 autó, de a második félmillióhoz már mindössze csak két és fél évre volt szükség. A rastatti testvérgyárral szoros együttműködésben működő kecskeméti gyár kezdetben B-osztályú, majd Mercedes-Benz CLA és CLA-Shooting Brake kompaktautók gyártására rendezkedett be, de az idei év májusától a B-osztály helyét átvette a februárban bemutatott új A-osztály. A J.D. Power 2018 Germany VDS díjat több mint 14 ezer német autótulajdonos véleménye  alapján ítélték oda  a Kecskeméten készülő CLA-nak, amely Németországban a legmegbízhatóbb középkategóriás autónak jár.

„Az egymilliomodik autó legyártása mérföldkő a gyárunk életében. A Mercedes-Benz sikere Magyarországé, és legfőképp a kiváló magyar munkatársainké is egyben. Ennek a közös sikernek a legfőbb záloga, hogy a magyar emberek a gyártósorról 2012-ben elsőként legördült autótól a mostani, egymilliomodik példányig folyamatosan képesek olyan csúcsminőséget előállítani Kecskeméten, amely méltó a vásárlóink bizalmára.” – mondta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A Mercedes-Benz kecskeméti telephelyén már javában zajlanak gyárbővítés előkészítő munkálatai. Ennek  eredményeként új présüzem, továbbá új karosszéria-, felületkezelő- és összeszerelő üzem jön létre. A beruházás teljes összege 1 milliárd euró, s több mint 2500 újabb munkahelyet teremt majd Kecskeméten. Első modellként 2012-ben a Mercedes-Benz B-osztálya gördült le a szalagról. Ezt követte 2013-ban a négyajtós kompakt CLA kupé, majd 2015-ben a CLA Shooting Brake.  Ez utóbbi két modellt az egész világon kizárólag Kecskeméten gyártják, 2018 májusa óta pedig az új A-osztály egészíti ki a magyar gyártóhelyszín termékpalettáját.