Családban marad

Jó tudni, hogy a Közlekedik a család vetélkedősorozat idei rajtját, már izgalommal várják a játszani szerető, és szabályosan közlekedő famíliák. Immár hetedszer vetélkednek majd a résztvevők a különböző díjakért, és azért, hogy felhívják sokak figyelmét a balesetmentes közlekedés fontosságára…

Talán nem is gondolták annakidején a szervezők, hogy évről évre ilyen lelkes és felkészült csapatok mérik majd össze tudásukat, és talán abban sem bíztak, hogy kezdeményezésük megéli a hetedik születésnapot. Szerencsére az ötlet találkozott a szülői példamutatás, és a család közösségnevelő erejével, így az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottsága büszke lehet az eddigiekre. Csakúgy mint mindig, ezúttal is egy Škoda személyautó, egészen pontosan egy Škoda Family lesz a fődíj az április 14-én induló és  június 9-ig tartó megmérettetésen. A versenyre bármely magyarországi lakóhelyű család nevezhet, ahol legalább az egyik szülőnek érvényes B-kategóriás jogosítványa van, illetve hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek. A családok egy tesztlap kitöltése után autós és kerékpáros ügyességi feladatok, műszaki ismeretekben és elsősegélynyújtásban bizonyíthatják tudásukat, felkészültségüket. A fináléba jutók ajándékcsomagot, illetve különböző értékes díjakat nyerhetnek. A fődíj, a Škoda vezérképviselet és az Autós Nagykoalíció támogatásával egy Škoda Rapid Family típusú személygépkocsi.

Németh János, Berzai Zsolt és Knezsik István a Közlekedik a család nyitó eseményén…

„Úgy tervezzük és gyártjuk autinkat, hogy azok valódi védelmet nyújtsanak a benne ülőknek. A legfontosabb mégis az, hogy egyáltalán ne történjen baj az úton, és ez csak úgy lehetséges, hogy ha jobban odafigyelünk egymásra, betartjuk a közlekedési szabályokat és műszakilag kifogástalan állapotban lévő járművel közlekedünk. Emiatt is támogatjuk évről – évre a nagysikerű vetélkedősorozatot, mert az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal, illetve az Autós Nagykoalícióval együtt ezzel a játékos versennyel is szeretnénk felhívni minél több ember figyelmét a biztonságos közlekedés alapvető tudnivalóira.” – mondta Németh János, a ŠKODA magyarországi márkaigazgatója.

Berzai Zsolt az OBB főtitkára hangsúlyozta, hogy az immár hagyományos rendezvénynek az az  elsődleges célja, hogy a fiatalok is minél hamarabb megismerjék a közlekedéssel járó felelősséget, megismerjék a szabályokat, és tudatos szabálytisztelő résztvevőként viselkedjenek az utakon.

Knezsik István az Autós Nagykoalíció elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy ez a játékos verseny azért is jó, mert a közlekedést életünk végéig tanulnunk kell. Elengedhetetlen a személyes példamutatás, az egymás tisztelete, mert csak úgy valósulhat meg, a balesetek csökkenése, az, hogy aki reggel elindul, az este haza is érjen. Azt kérte: „Úgy közlekdjünk, mintha a körülöttünk lévők a legkedvesebb emberek lennének, akiket óvó, féltő szeretettel veszünk körül.”

A jelek szerint idén megdőlhet a tavalyi nevezési rekord, amikor 1000 család mérte össze tudását, és a feladatok, a közlekedési helyzetek megoldásakor, tudatosult bennük a balesetmentes közlekedés fontossága és értéke.

Az érdeklődők a www.kozlekedikacsalad.hu internetes portálon kaphatnak bővebb tájékoztatást a verseny feltételeiről.

 

A 2018-as Közlekedik a család területi versenyeinek időpontjai:

Április 14. Tatabánya, Békéscsaba

Április 21. Budapest

Április 22. Szeged

Május 12. Cegléd, Győr, Miskolc, Pécs

Május 26. Szekszárd, Eger, Nyíregyháza, Veszprém

Május 27. Nyíregyháza, Debrecen

Június 02. Székesfehérvár, Jászberény, Kecskemét

Június 09. Szombathely, Kaposvár, Salgótarján, Zalaegerszeg