C-HR-rel az olimpiára

A Toyota magyar olimpikonok támogatásából is kiveszi a részét: az autógyártó és a MOB bejelentette, hogy tizenöt hazai sportoló felkészülését segíti egy-egy hibrid elektromos autóval.

A világ leg környezet barátabb autógyártójaként ismert, japán márka 2016-ban nyolc éves együttműködési megállapodást kötött a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottsággal (NPB), 2017-ben pedig a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) platina fokozatú támogatója lett. Ennek jegyében jelentette be a MOB, hogy a 2020-as tokiói olimpiára való felkészülés jegyében 15 magyar olimpikon kap használatra egy-egy hibrid Toyota C-HR-t. Az ünnepélyes átadón részt vett Kulcsár Krisztián MOB-elnök és Vékássy Bálint főtitkár is.

Kulcsár Krisztián a MOB elnöke és László Richard a Toyota Central Europe magyarországi igazgatója.az ajándék autókkal
Kulcsár Krisztián a MOB elnöke és László Richard a Toyota Central Europe magyarországi igazgatója az ajándék autókkal

„A MOB célja, hogy az olimpiai mozgalom támogatói minél szélesebb körben nyújtsanak szolgáltatásokat az ötkarikás játékokra készülő sportolóknak. Ennek egyik jó példája az utazásuk elősegítése, amiben a Toyota kiváló partnere a Magyar Olimpiai Bizottságnak. Az innovatív megoldásokkal ellátott, korszerű, biztonságos, környezetbarát gépjárművek biztosan jó kiszolgálói lesznek a tokiói olimpiai kerettagok mindennapjainak.” – fogalmazott Vékássy Bálint, a MOB főtitkára.
Az eseményen többek között – Gyurátz Réka, Halász Bence atléta, Kasza Róbert öttusázó, Kardos Botond tornász, Gercsák Szabina dzsudós olimpikon vehette át a hibrid elektromos Toyota C-HR-jét:

A birkózóknak - Lőrincz Viktor és Barka Emese - is tetszett a Toyota C-HR
A birkózóknak – Lőrincz Viktor és Barka Emese – is tetszett a Toyota C-HR

„Az olimpia az emberi mozgás legnagyszerűbb, világra szóló ünnepe. Itt tapasztalhatjuk meg a sport igazi erejét: azt, ami kihívások elé állít, ösztönöz és – ami a legfontosabb – egyesít minket. Az olimpikonok ember feletti teljesítménye milliókat inspirál arra, hogy hagyják maguk mögött a lehetetlent, és tegyenek meg mindent álmaik eléréséért” – mondta László Richárd, a Toyota Central Europe magyarországi divíziójának igazgatója.

Ez előtt a szellemiség előtt tiszteleg a Toyota „Vágj bele a lehetetlenbe” elnevezésű kampánya, amelyre jó példát mutatnak a népszerű sportolók is.

„Nagyon jó helye lesz nálunk az autónak, már mutogattam is a két kisfiamnak az utcán, hogy nézzétek, apa ilyen autót fog hazahozni” – mondta Kasza Róbert.

Gyurácz Réka és Halász Bence atléták szemlélik a leendő útitársukat
Gyurácz Réka és Halász Bence atléták szemlélik a leendő útitársukat

A kajakos Lucz Dóra is boldogan vette át a gyönyörű C-HR sluszkulcsát. „Nagyon örülök ennek az autónak, mindenképp nagyon nagy segítség a MOB-tól illetve a Toyotától, hiszen így nem kell majd mindig kölcsön kérnem anya vagy apa autóját, hanem használhatom a sajátomat. Emellett tényleg egy elismerés is valamilyen szinten az, hogy engem választottak ki a kajakos lányok közül.”