Az ifjak biztonságáért

A Ford Alapítvány által a világ 40 országában sikeresen működő Ford Driving Skills for Life elnevezésű ingyenes tréningsorozat tavalyi debütálása után idén is megérkezik Magyarországra. A program célja, hogy segítse a 18-24 év közötti friss jogosítványú fiatalokat a vezetési gyakorlat megszerzésében, a balesetek elkerülésében.

Jól szlalomozni, nem egyszerű…

A közúti közlekedés jelenti a legnagyobb veszélyt a fiatalokra: Magyarországon évek óta ez az első számú halálozási ok, a felmérések szerint a korcsoport közel 15 százaléka okozott vagy szenvedett már  autóbalesetet. A statisztikák bizonyítják, hogy a 18-24 éves korosztály közel kétszer akkora eséllyel sérül súlyosan, vagy tragikusan a közutakon, mint a többiek. Az ingyenes vezetéstechnikai oktatás során a közlekedés közben adódó vészhelyzetekre készítik fel a fiatalokat, hiszen a jogosítvány megszerzése csak egy dolog, a járművezetői rutin elsajátítása viszont hosszútávú folyamat.

Györke Orsolya hisz a program sikerében

„A szeptember 22-23-ai vezetéstechnikai tréningünk már a világ minden táján bizonyított, így meggyőződésünk, hogy a fél napos képzés után a tapasztalatlan fiatal sofőrökből is magabiztos autóvezetők válhatnak. Érdekes, kreatív és mindenekelőtt hatékony programmal várjuk a jelentkezőket.”- mondta Györke Orsolya, a Ford Driving Skills for Life magyarországi menedzsere.

Az érdeklődők már most is jelentkezhetnek a www.drivingskillsforlife.hu weboldalon. A Ford DSFL-hétvégén a fiatalok olyan veszélyhelyzetek megoldását tanulják, mint az alulkormányzottság (vizes/havas úton való megcsúszás), a vészfékezés, és manőverezés illetve a zavaró tényezők, valamint a vezetés közbeni mobilozás hatásai. A tréningen kreatív szemléltetőeszközök, számítógépes szimulációk és VR élmény is segíti a fejlődésüket.