Alonso a Toyotánál

A Toyota Gazoo Racing véglegesítette a 2018-2019-es FIA Hosszútávú Világbajnokságon (WEC) indított pilótáinak névsorát, amelyben Fernando Alonso is szerepel: a Forma-1 kétszeres világbajnok, 36 éves pilótája májusban, a Spa-Francorchamps pályán debütál majd az LMP1-ben, és a 2018-2019-es szezon minden futamán rajthoz áll, amelyek nem ütköznek Formula 1-es kötelességeivel. „Egy LMP 1-es autót akarok vezetni… Le Mans-ban akarok versenyezni…Győzni akarok.” mondta  Alonso a szerződés aláírásakor

Alonso a Toyota mérnökével egyeztet…

A Toyota elnöke, Akio Toyoda, nyílt levélben köszönte meg Fernando Alonsonak, hogy a világ legzöldebb autógyártójának tartott japán vállalat versenyistállójához igazolt. Ebből idézünk:

Kedves Fernando Alonso!  Szeretném megköszönni, hogy a Toyotát választotta partnerül ahhoz, hogy valóra váltsa álmát Le Mans-ról. Elmondhatatlanul lelkesítő, hogy Alonso – aki kétszeres világbajnok, számtalan versenyt nyert, és aki olyan dolgokat tapasztalt, amit egyetlen más csapattagunk nem – most a Toyota Gazoo Racing színeiben ül volán mögé. Hiszem, hogy csapatunkat Fernandoval megerősítve még jobb eredményeket ér majd el….Szeretném, ha olyan közösséggé formálódhatnánk, amelynek ez a célja. Fernando segítségével a Toyota Gazoo Racing még hatékonyabban törhet céljai felé.” – fogalmaz nyílt levelében Akio Toyoda.

Tetszett az auto Alonsonak tesztelés közben