A Mazdáé a legszebb tanulmányautó

A Mazda Vision Coupe nyerte „Az év legszebb tanulmányautója” címet, a 33. Nemzetközi Automobil Fesztiválon Párizsban. 

Az autós és motorsport szakértőkből, valamint elismert építészekből, divattervezőkb álló zsűri a Vision Coupe-t választotta a legjobbnak, kilenc olyan konkurens jelölt előtt, mint az Audi Aicon, a BMW i Vision Dynamics, a KIA Proceed Concept, a Lamborghini Terzo Millenio, a Mercedes-Benz AMG GT Concept, a Mercedes AMG Project One, a Vision Mercedes Maybach 6 Cabriolet, a Nissan Vmotion, vagy a Peugeot Instinct. A Vision Coupe, a Mazda következő generációs formanyelvét testesíti meg. A légies négyajtós arányai a hátra pozícionált utastérrel a klasszikus kupék formájára emlékeztetnek, míg lendülete egy nagyteljesítményű sportautó benyomását kelti.

„Ez az autó a finom japán esztétikát idézi, és itt, „a művészet városában” másodszor is elhozni ezt a neves elismerést – az RX-Vision után -, nagyon örömteli. Szeretnénk megtartani japán identitásunkat még akkor is, ha továbbra is olyan autókat gyártunk, melyek világszerte vonzóak.” mondta Ikuo Maeda, dizájn és márkastílus igazgató.

A név tiszteleg a gyár nagy sikerű, több, mint 50 éves kupé-hagyományai előtt, melynek egyik képviselője pl. a bolygódugattyús motoros Mazda Luce (Mazda R130) volt.