A Ford Mustang és a vízilabda

Régi álma, vágya teljesült Kiss Gergelynek a Honvéd vízilabdázójának, aki a Ford Mustang magyarországi nagykövete lett. A különleges, és elegánsan feldíszített autót ünnepélyes keretek között vette át a háromszoros olimpiai- világ- és Európa-bajnok pólós. A piros- fehér klub kiválósága illusztris társaságba került, hiszen olyan hollywoodi sztárokkal képviselik a márka imidzsét, mint Will Smith, Nicholas Cage, Jason Statham és Tom Cruise vagy  Steve McQueen aki az 1960-ban forgatott Bullitt című legendás filmben alakított nagyot.

Kiss Gergely a Ford Magyarország jóvoltából egy fekete, egyedi díszítésű, 5.0 GT modell boldog gazdájának vallhatja magát. A jellegzetesen nyújtott, látványosan formázott motorháztetőn kettős arany csík húzódik, a karosszéria oldalán pedig a vízilabdázó legenda 7-es szerencseszáma és aláírása látható. A Mustang szemrevaló külseje mellett hímzett fejtámla teszi még egyedibbé az autó belsejét. Ez az autó mindig is a teljesítmény és az életöröm szimbóluma volt, és mellesleg a világ legtöbb darabszámban eladott autóinak egyike.
„Gyerekkorom óta vonzódom az amerikai kultúrához – mondta Kiss Gergely, miután átvette a kocsi kulcsát Györke Orsolyától a Ford Magyarország PR igazgatójától – talán az indiános könyvek hatására, de mindig is egy Mustang lovat, vagy autót szerettem volna, és talán csak az olimpiai bajnoki aranyra vágytam ennél jobban gyerekkoromban. Később ez a vonzalom tovább erősödött, de sokáig elérhetetlen álomnak tűnt egy igazi Ford Mustang. Végül hosszú évek sóvárgását követően, a 2012-es olimpiai győzelem után kaptam meg életem első, 1965-ös Mustang-ját. A veterán autóm ma is kiváló formában van – bár a múlt héten (talán, mert megérezte az új érkezését ) cserbenhagyott, és balesetet szenvedtem,  de kimondhatatlanul örülök, hogy egy ilyen erős és gyönyörű vadló gazdája lehetek ezentúl. Igazi élmény vezetni, remélem, hamar beilleszkedik majd a családba, és hasznosan segíti pályafutásomat is.”

Minden idők legfejlettebb technológiájú Mustangja új, független első-hátsó felfüggesztést kapott, s az autó lenyűgöző vezetési élményt kínál. A vadonatúj Ford Mustang modern technológiáinak sorában a fejlett SYNC 2 fedélzeti csatlakozási rendszer is szerepel, aminek segítségével az autós hangvezérléssel kezelheti az audio, a navigáció, a klímaberendezés és a csatlakoztatott mobiltelefonok funkcióit. Az új Mustangot a Ford jól ismert, több mint 421 lóerős és 530 Nm forgatónyomatékú, 5,0 literes V8-asa hajtja, mely mellé az autó új első és hátsó futóművet kapott. Elöl, új segédkeret növeli a szerkezet merevségét – miközben csökkenti a tömeget –, stabil alapot teremtve a magabiztosabb úttartáshoz, a precízebb kormányreakciókhoz és a komfortosabb rugózáshoz. Az új, két gömbcsuklós felfüggesztésű McPherson első rugóstagos rendszerhez nagyméretű, erős fékrendszer csatlakozik. A 19 colos könnyűfém keréktárcsák mögött pedig nagy teljesítményű fékek lapulnak.
„Kiss Gergely legendás, és mára sok fiatalnak is példát mutató karrierje, sportpályafutása ugyanolyan legendává tette őt a magyar sport és az egyetemes vízilabdázás terén, mint amit a Mustang vívott ki magának 50 éves pályafutása során az autók között.” – fogalmazott Györke Orsolya a Ford PR igazgatója, majd hozzátette: „Megtiszteltetés számunkra, hogy hozzájárulhatunk Kiss Gergely álmának megvalósításához.”