Hódít a Peugeot 3008 – az olvasók szerint is a legjobb

Továbbra is népszerű a Peugeot 3008. Alig két éve – 2017-ben – nyerte el az Év autója kitüntető címet a szakújságírók szavazatai alapján, most pedig az AutoTrader brit autós portál hatvanezernél is több olvasója választotta meg a franciák SUV-ját az év legjobbjának.

Akik emlékeznek még a korábbi sikerre, azok tudják, hogy a 3008-as győzelmét többek között a kellemes, elegáns külső megjelenésének, a meglepően igényes belső kialakításának, a magasan elhelyezett, 12,3 colos digitális műszerfal átláthatóságának, és a sportos apró kormánykerék vezetési összhangjának is köszönhette. Akkor fölényesen 319 ponttal érdemelte ki a dobogó legmagasabb fokát, most pedig az AutoTrader.co.uk 60 000 olvasója tette le mellette a voksát.

Az AutoTrader 1977-ben papír alapú hirdetési újságként indult, és ma már teljes egészében digitális kiadvány, amelyen naponta közel félmillió autót hirdetnek meg – ez a brit szigeteken eladásra kínált autók mintegy 80 százaléka. A felület névismertsége meghaladja a 90 százalékot, amikor tehát arra kérik felhasználóikat, hogy szavazzanak az év újdonságaira, biztosak lehetnek a magas részvételben. A tulajdonosok összesen tizenhat meghatározó területen értékelték autójukat, és a szavazatok összegzése után egyértelmű győztesként emelkedett ki a mezőnyből a Peugeot 3008. A francia SUV valamennyi autó közül a legmagasabb pontszámot kapta a belső tér minőségére, a menetkényelemre, a tulajdonosok különösen kedvező véleményt fogalmaztak meg a típus belső és külső formatervéről, a digitális műszeregységről, az alapfelszereltségről, az összeszerelési minőségről és a vezetési élményről. A Peugeot 2017-ben – a 3008 SUV révén – ötödször végzett az élen az európai Év Autója vetélkedésben, és az újabb vásárlói elismerés azt bizonyítja nem alaptalanul.