Kia XCeed – városi rivális

Újdonsággal készül a nyárra a KIA. Az XCeed bizonyára népszerű lesz azok között, akik kedvelik a városi crossovereket. Az első fotók arról árulkodnak, hogy a sportos megjelenésű jövevény a hagyományos SUV modellek alternatívájaként érkezik a kínálatba.

A kupés vonalvezetés a Kia frankfurti központjában született, Gregory Guillaume, a márka formatervezésért felelős európai alelnökének vezetésével. Az emelt hasmagasság és a hagyományos SUV modellekénél alacsonyabb üléshelyzet kifejezetten dinamikussá teszi az XCeed vezetési élményét, ugyanakkor tökéletes, és a kompaktokénál teljesebb kilátást garantál a mindennapok forgalmában. Formája, arculata érzelemdúsabb és merészebb a hagyományos stílusú társainál, utastere tágas és kényelmes, csomagtere pedig jól kihasználható.

Emilio Herrera, a Kia Motors Europe ügyvezetője szerint: „A Kia XCeedet sajátos megjelenése sokkal feltűnőbbé és kívánatosabbá teszi magasabb építésű társainál. Ugyanakkor praktikuma és esztétikus beltéri, csomagtéri megoldásai révén semmilyen szempontból nem marad el riválisaitól, miközben megjelenése jóval markánsabb.”

A Kia első, 12,3 colos vagy 12,3”-os képátlójú, teljesen digitális Supervision műszeregysége az XCeedben debütál. A tervezésénél a lehető legjobb leolvashatóság volt a fő cél. A
nagyfelbontású 1920×720 pixeles képernyő leváltja a hagyományos analóg műszereket. A kijelző tűélesen, digitálisan, grafikus úton mutatja a fordulatszámot és a sebességet, képernyőfrissítési sebessége magas, így a változásokat – köztük a vezető utasításait – is valós időben követi.

A két digitális főműszer között egy, a kormány gombjaival szabályozható multifunkciós kijelző helyezkedik el, ezen akár a navigációs rendszer utasításai, az audio-beállítások, az autóra csatlakoztatott telefon információi vagy a fedélzeti számítógép adatai is megjeleníthetők. Utóbbiak között a pillanatnyi és az átlagfogyasztás is előhívható. A rendszer az autó működésével kapcsolatos figyelmeztetések megjelenítésére is alkalmas.