Toyota CH-R az olimpikonoknak – a gondtalan felkészülésért

Szép autókra és híres sportolókra figyeltek fel a járókelők, a XII. kerületi Gesztenyés-park környékén. Itt volt ugyanis az az átadó ünnepség, amelyen a Toyota Central Europe, hazai képviselete újabb 13 Toyota C-HR-t adott át a tokiói olimpiára készülő magyar sportolóknak. A világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójaként ismert és a társadalmi felelősségvállalás számos területén aktív Toyota, 2017-ben lett a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) platina fokozatú támogatója, járművekkel, mobilitási szolgáltatásokkal segítve az ötkarikás mozgalmat.

Az esemény folytatása volt annak a kezdeményezésnek, amelyen tavaly májusban, 15 magyar olimpiai kerettag sportoló kapott használatra egy-egy környezetbarát hibrid elektromos Toyota C-HR-t a 2020-as tokiói olimpia végéig. Így már 28 Toyota Central Europe által támogatott olimpikonok száma. Az új kiválasztottak: Bicsák Bence, triatlon, Bodonyi Dóra kajak-kenu, Csernoviczki Éva judo, Gyapjas Balázs vitorlázás, Kovács Sarolta öttusa, Kozák Luca atlétika, Krausz Gergely tollaslabda, Lőrincz Tamás birkózás, Magát Krisztina súlyemelés, Major Veronika sportlövészet, Mohamed Aida vívás, Tadissi Yves Martial karate, Vecsernyés Dávid torna.

„A MOB célja, hogy közvetlen módon illetve partnerei révén minél szélesebb körű támogatást nyújtson az ötkarikás játékokra. Bízunk benne, hogy a sportolóinknak adott autók egyszerre jelentenek segítséget az edzésekkel és versenyekkel kapcsolatos kihívások megoldásában. Egyúttal hozzájárulnak a tokiói kvalifikációhoz és az ottani minél jobb eredmények eléréséhez, amelyek okán egy egész ország lehet majd büszke rájuk.” – mondta dr. Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke.

Az olimpikonok ember feletti teljesítménye milliók számára szolgál inspirációul világszerte és hazánkban is. A lehetetlent is leküzdve mindent megtesznek álmaik eléréséért, függetlenül attól, milyen körülmények között élnek és készülnek fel. Ezt az igyekezetet méltatatta László Richard a Toyota Central Europe magyarországi divíziójának igazgatója, amikor átadta a kocsi kulcsokat a kiválasztott sportolóknak.

„Végtelenül lelkesít bennünket, ahogy a sportolók fáradhatatlanul küzdenek, hogy valamennyi akadályt legyőzve valóra váltsák azt, ami elképzelhetetlennek tűnik. Ezért is vagyunk hihetetlenül büszkék arra, hogy a NOB világszintű mobilitási partnere, és a MOB platina fokozatú támogatója lehetünk, és immáron összesen 28 hazai olimpiai reménység felkészülését segíthetjük. Bízunk benne, hogy segíthetjük a sportolók gondtalan felkészülését és sikeresek lesznek Tokióban, a Toyota hazájában.”

A Tokiói Olimpia egyébként is különleges esemény lesz a Toyota számára. A vállalat ugyanis számos újdonsággal készül az eseményre. A szurkolók helyszínek közötti közlekedését 100 új, melléktermékként tiszta vizet kibocsátó, abszolút zöld, hidrogén üzemanyagcellás busszal támogatja a vállalat, míg a lelátókon való tájékozódást Toyota robotok koordinálják. Az is elképzelhető, hogy az olimpiai lángot a Toyota repülő autójának prototípusáról gyújtják majd meg.