Idén versenyez utoljára Mark Webber

A WEC szezon végeztével befejezi a versenyzést Mark Webber. Az 1994-től íródó pályafutása során leginkább formaautós bajnokságokban indult, de az ezredforduló előtt kétszer is megfordult Le Mans-ban a Mercedes színeiben. Igazi ismertségre a Formula 1-es szereplésekkel tett szert. Egy-egy évig tesztpilótaként segítette az Arrows és a Benetton csapatot, majd a Minardinál egy, a Jaguar és a Williams kötelékében két-két évet húzott le. Ezután került a Red Bullhoz, ahol 2007 és 2013 között háromszor végzett a bajnokság harmadik helyén.

2013-ban, 215 versennyel és 9 győzelemmel a tarsolyában elhagyta az F1 világát és a megbízhatósági versenyzéshez akkor visszatérő Porsche gyári alakulatához csatlakozott. Bár nagy álma, a Le Mans elsőség nem teljesült, de egy tavalyi második helyezés sokat nyomott a latba a 2015-ös WEC széria megnyeréséhez. Webber csak versenyzőként köszön el az autósportól, a Porsche kötelékében maradva a márka nagyköveteként és tanácsadóként segíti a német csapatot.

2016-10-13_mark_webber_6

Bejelentése kapcsán így nyilatkozott: “Megérkeztem oda, ahová tartozom. A Porsche az a márka, amit mindig is imádtam és amelyik a legjobban illik hozzám. A 911 ikonikus – megvan benne az elegancia, a teljesítmény és a kifejezőerő, de sosem tolakodó. Egyszerűen egy a megfelelő autó minden eshetőségre. Hiányozni fog a sebesség, a leszorítóerő és a versengés, de a csúcson akarom abbahagyni és már nagyon várom az új feladatokat. Nagy változás volt az F1-ből az LMP1-be igazolni és egy teljesen új tapasztalatokat adott. De számomra a legalkalmasabb időpontban történt. Mindig emlékezetes marad számomra, hogy milyen jó érzés osztozni az autón olyan társakkal, mint Timo és Brendon, akikkel remekül megértettük egymás. Furcsa érzés lesz Bahreinben utoljára autóba ülni, de maradéktalanul élvezni fogom a hátralévő versenyek minden egyes pillanatát.”