Gyökeresen átalakul az új Nissan Micra

Utolsó csavarig újratervezte és ezzel ismét a kategória egyik különcévé tenné kisautóját a Nissan. A bő 30 évtizedes múltra visszatekintő Micra ötödik generációja hosszabb, szélesebb és alacsonyabb elődeinél. Gyártása ismét francia földre, a sziluettjében és arányaiban is nagyon hasonló Clio futószalagjaira költözik. Így valószínűsíthető, hogy a padlólemezen túl számos komplett egysége francia eredetű, ezzel az anyaghasználat és az összeszerelési minőség is sokat javul.

Formaterve a másfél éve megmutatott látott Sway koncepció szelídített átirata. Hangsúlyos elem V-motívumos hűtőmaszkból induló, az autó oldalán végighullámzó, majd a bumeráng formájú hátsó lámpákban elenyésző él, valamint a gépháztető síkjába döntött szélvédőtől induló tetővonal lebegést láttató és kis légterelővel lezárt íve. Hátsó ajtókilincse Cliosan a C-oszlopba szerkesztett, fényezésből 10-féle elérhető, az egyedi kiegészítőkkel 125 variáció állítható össze.

A nagyobb tengelytáv és az átméretezett karosszéria révén a Micra utasterét a kategória egyik legnagyobbjának ígérik. Ezzel együtt megváltozott az üléshelyzet, az alacsonyabbra pozícióhoz a minden irányban állítható kormány, a váltókar és a pedálok is igazodtak. Teljesen átalakult a komolyabb benyomást keltő műszerfal is. A megnövelt zajszigetelés és a csupán 0,29-es légellenállási mutatójú, áramvonalasabb forma miatt az utastér jelentősen csendesebb lett.

Biztonsági felszerelését a kategóriában elsőként sávelhagyás-figyelés erősítheti, és a Micra hozza Európába a Nissan gyalogosfelismeréssel kombinált vészfékező automatikáját is. Ezen kívül van alulkormányzást gátló szerkezet, körkörös kamerarendszer, táblafelismerés, automata fényszóró, hatsugárzós Bose hangrendszer, 7 colos kijelző, javarészt feláras extraként.

A teljesen megújított, Renault eredetű motorpaletta egy 0.9 literes, háromhengeres, turbós benzinessel és egy 1.5-ös dízellel nyit. Az egyaránt 90 lóerőt teljesítő pároshoz később egy 73 lóerős, 1.0 literes, benzines szívómotor is csatlakozik.